BIO

Thomas Zoetelief (1978)

Studeerde Jazz gitaar aan het Prins Claus conservatorium. Na dit te hebben afgerond werd hij toegelaten tot de tweede fase aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag. Hier studeerde hij bij Eef Albers en Peter Nieuwerf. Ook deze studie maakte hij af en behaalde hiermee zijn Master Degree.

Sinds zijn studie tijd in Groningen werkt hij veel samen met bassist Koos Wiltenburg. Samen spelen ze met verschillende muzikanten waaronder: Eric Vloeimans, Jerôme Hol, Denise Jannah, Eef Albers, Thijs van Leer, Leo Janssen, Jesse van Ruller, Anton Goudsmit, Toon Roos, Pierre van der Linden, Ben van den Dungen, Lilian Vieira, Izaline Callister en Peter Tiehuis.

Tevens werkten Koos en Thomas intensief samen aan de CD ‘Worth a journey’ en later de cd met o.a. Eef Albers ‘What a wonderful day for the blues’ en de CD ‘Hands on’ van de Koos Wiltenburg Group. Met deze groep was hij in 2010 te horen op o.a. het North sea jazz festival.

Rond 2008 is het vaste trio ontstaan met Koos Wiltenburg en Arno van Nieuwenhuize (drums).

In 2018 is de dubbel LP ‘Rue de la gare uitgekomen. Hierop is het trio van Koos, Thomas en Arno te horen met 14 verschillende gasten. (o.a. Denise Jannah, Peter Tiehuis, Ben vd Dungen)

In 2023 is het album She Knows uitgekomen met eigen compositie’s.

Sinds 2015 speelt Thomas op zelf gebouwde buizenversterkers. Wat begon met een bouwpakket van een Fender Deluxe groeide uit tot de bouw van twee eigen modellen. Het eerste model is een eenkanaals versterker. Het tweede model is een 3 kanaals voorversterker met op één van de kanalen en EF806 buis. Ook de speakercabinets van berken multiplex met daarin Vintage 30’s speakers zijn van eigen hand.

Naast het spelen is Thomas sinds 2002 docent elektrisch gitaar en bandcoach voor het Kunstencentrum Atrium te Sneek. Ook heeft hij zijn eigen privé lespraktijk “Bij Zoetelief” in Exloo.