Studeerde Jazz gitaar aan het Prins Claus Conservatorium. Na dit te hebben afgerond werd hij toegelaten tot de tweede fase aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hier studeerde hij bij Eef Albers en Peter Nieuwerf en behaalde zijn Master Degree.

Sinds zijn studietijd in Groningen werkt hij veel samen met bassist Koos Wiltenburg. Samen spelen ze met verschillende muzikanten, waaronder: Thijs van Leer, Denise Jannah, Eef Albers, Leo Janssen, Pierre van der Linden, Jesse van Ruller, Toon Roos, Djiby Diabate, Joseé Koning, Arno van Niewenhuize en Mamour Seck.

Tevens werkten Koos en Thomas intensief samen aan de CD ‘Worth a journey’, later de cd met o.a. Eef Albers ‘What a wonderfull day for the blues’ en recent de CD ‘Hands on’ van de Koos Wiltenburg Group.

Momenteel maakt Thomas Zoetelief deel uit van de Koos Wiltenburg Group. Met deze groep was hij in 2010 te horen op o.a. het North Sea Jazz festival.

In 2012 hebben Koos, Mamour en Thomas een nieuw trio opgericht.Ze spelen met name hun eigen composities. De muziek is een mix van jazz, fusion, en afrikaanse muziek.

Naast het spelen is Thomas sinds 2002 docent elektrisch gitaar en bandcoach voor het Kunstencentrum Atrium te Sneek.

Home     Muziek     Agenda     Biografie     Links     Contact